idojarasi helyzet

iceagenta calendar fejlec
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Falusi turizmus

Zemplénben a falusi turizmus elsősorban a Zempléni hegység körzetében rendelkezik hagyományokkal. A kis falvak sajátos néprajzi örökségét, gazdag nemzetiségi (ruszin, szlovák) kultúráját, a mező- és erdőgazdálkodás hagyományait, a kismesterségeket, háziipart bemutató falusi vendégfogadást összegző turisztikai ágat tekintjük falusi turizmusnak. Zemplénben a falusi turizmus a térség természeti és ember alkotta adottságainak természetes kínálatára épül, azokhoz sokrétűen kapcsolódik.

A hegység falvaiban a hagyományos paraszti gazdálkodást, erdőkiélést, háziipari tevékenységeket tanulmányozhatják a vendégek, sőt a házigazdák mellett be is kapcsolódhatnak ezen munkák végzésébe. Tokaj-Hegyalján a falusi vendéglátók bor- és gasztronómiai szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg. A folyópartokon, fürdők közelében a vízparti pihenés, üdülés közönsége kapcsolhatja szállás- és vendéglátási igényeit a falusi turizmussal.

A túrázók, kerékpározók, sportolók alkalmi szállásigényeiket elégíthetik ki e módon. A nyári szezonban több száz vendég pihenhet nyugodt, csendes környezetben, de egyre több család tud fogadni vendégeket a tavaszi és őszi kirándulószezonban, valamint a téli hónapokban is. A falusi turizmus így Zemplén térségben is az üdülés természet- és emberközeli formája, ahol a gyermekek, de alkalmanként a felnőttek is életre szóló élményekkel gazdagodhatnak.

A Falusi Turizmus Országos Szövetsége és megyei tagszervezete: a Falusi Turizmus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete gondoskodik arról, hogy falusi vendéglátó tagjai Zemplénben is megbízható minőségben, megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal fogadják a régióba érkező vendégeket. A megyei egyesület gondoskodik térségünkben a falusi vendéglátók továbbképzéséről, minősítéséről.

Kapcsolat

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.