<<  December 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Falusi turizmus

Zemplénben a falusi turizmus elsősorban a Zempléni hegység körzetében rendelkezik hagyományokkal. A kis falvak sajátos néprajzi örökségét, gazdag nemzetiségi (ruszin, szlovák) kultúráját, a mező- és erdőgazdálkodás hagyományait, a kismesterségeket, háziipart bemutató falusi vendégfogadást összegző turisztikai ágat tekintjük falusi turizmusnak. Zemplénben a falusi turizmus a térség természeti és ember alkotta adottságainak természetes kínálatára épül, azokhoz sokrétűen kapcsolódik.

A hegység falvaiban a hagyományos paraszti gazdálkodást, erdőkiélést, háziipari tevékenységeket tanulmányozhatják a vendégek, sőt a házigazdák mellett be is kapcsolódhatnak ezen munkák végzésébe. Tokaj-Hegyalján a falusi vendéglátók bor- és gasztronómiai szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg. A folyópartokon, fürdők közelében a vízparti pihenés, üdülés közönsége kapcsolhatja szállás- és vendéglátási igényeit a falusi turizmussal.

A túrázók, kerékpározók, sportolók alkalmi szállásigényeiket elégíthetik ki e módon. A nyári szezonban több száz vendég pihenhet nyugodt, csendes környezetben, de egyre több család tud fogadni vendégeket a tavaszi és őszi kirándulószezonban, valamint a téli hónapokban is. A falusi turizmus így Zemplén térségben is az üdülés természet- és emberközeli formája, ahol a gyermekek, de alkalmanként a felnőttek is életre szóló élményekkel gazdagodhatnak.

A Falusi Turizmus Országos Szövetsége és megyei tagszervezete: a Falusi Turizmus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete gondoskodik arról, hogy falusi vendéglátó tagjai Zemplénben is megbízható minőségben, megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal fogadják a régióba érkező vendégeket. A megyei egyesület gondoskodik térségünkben a falusi vendéglátók továbbképzéséről, minősítéséről.

Kapcsolat

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.