Aktuális hírek

idojarasi helyzet

iceagenta calendar fejlec
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

kek tura vendeghaz

Tourinform Encs

Cím: 3860 Encs, Rákóczi utca 9.
Telefon/Fax: +36 46/587-390
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.330189, 21.122754

Encs történetének gyökerei egészen a honfoglalásig nyúlnak vissza, bár a települést említő első írásos dokumentum csak a XIII. századból származik.

Encs történelmében a sorsdöntő fordulat az 1860-as években következett be, amikor a Tisza-vidék vasút megnyitása kapcsán Encs és Forró közös vasútállomást kapott. 1920-tól a trianoni békeszerződés által kettészakított Abaúj központjaként tartják számon, mely pozícióját nem utolsósorban kedvező földrajzi adottságainak köszönheti.

Az elmúlt két évtizedben végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően Encs városa nem csak megőrizte, hanem meg is erősítette a régióban betöltött központi szerepét.

A város egyik legjelentősebb épülete a késő barokk stílusú római katolikus templom, mely 1743-46 között épült gróf Keglevich József költségén. 1785-ben átépítették, ezt örökíti meg a főhomlokzaton látható kronosztikon.

A kultúra és különböző művészetek rajongóinak is tartogat meglepetéseket Encs városa.

A településen évente megrendezésre kerülő művészeti táborok sorát 32 évvel ezelőtt az Országos Képzőművészeti Alkotótábor nyitotta, majd 5 évvel ezelőtt bekapcsolódott az Encsi Nemzetközi Gitártábor.

A régió legnagyobb horderejű rendezvénye az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Abaúji Művészeti Fesztivál. A másfél hónapon át tartó, több mint 30 rendezvényt felölelő programsorozatban, a hangversenyek és komolyzenei koncertek mellett a szabadtéri színházi előadások is helyet kapnak.

Encs városában található Sportkomplexum remek lehetőséget nyújt az aktív pihenést előnyben részesítők és sportolni vágyók számára.

A létesítményen belül található 3 futballpálya - melyek közül egyik villanyfényes mérkőzések lebonyolítására alkalmas.
Városunk uszodájában két feszített víztükrű medence található - egy 25 m-es úszómedence, és egy tanmedence.
 
Irodánk az alábbi településeken lévő turisztikai szolgáltatók adatait gyűjti, így  az ott elérhető turisztikai szolgáltatásokról is kész Önnek naprakész információt adni. Keressen minket bizalommal!

Abaújalpár
Abaújkér
Aszaló
Csobád
Encs
Fáj
Felsődobsza
Forró
Fulókércs
Garadna
Halmaj
Hernádbüd
Hernádkércs
Hernádpetri
Hernádszentandrás
Hernádvécse
Ináncs
Kiskinizs
Litka
Méra
Nagykinizs
Novajidrány
Pere
Pusztaradvány
Szalaszend
Szemere
Szentistvánbaksa

Üdvözöljük Zemplénben!

Köszönjük, hogy virtuális kalandozásai közben hozzánk is benézett! Bizonyosak vagyunk benne, hogy a különlegesen szép és gazdag zempléni táj varázslatos hangulata Önt is el fogja bűvölni. Reméljük, hogy hamarosan személyesen is eljön hozzánk, és megtapasztalja az itt élő emberek szívélyességét és vendégszeretetét.

Sokszínű kínálattal örvendezteti meg a zempléni táj az ide látogató vendégeket. Vadregényes hegyei és völgyei, szemet gyönyörködtető látnivalókkal fogadják a természetjárókat. Bővelkedik a vidék történelmi és irodalmi emlékhelyekben, várai, kastélyai, egyházi épületei, még felújítás alatti állapotukban is lenyűgözőek. A Zempléni-hegység számos települését érdemes meglátogatni történelmi nevezetességei, ízletes ételei és finom borai miatt.

Zemplén a honfoglalástól kezdődően a kultúra bölcsője volt. Templomai, várfalai, kastélytermei, nemesi kúriái, de egyszerű parasztházai is a kultúrateremtő, a kultúrával élő ember kedvelt otthonai voltak az elmúlt évszázadok során. A zempléni rendezvények, fesztiválok bőségesen meríthetnek ebből az örökségből, de a történelmi falak közé idézhetik más népek alkotásait is.

Kapcsolat

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.