Aktuális hírek
<<  Július 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Tourinform Abaújszántó

Cím: 3881 Abaújszántó, Szent Istán tér 4.
Telefon/Fax: +36 47/330-053
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.275364, 21.185527

A Zemplén-hegysor nyugati oldalán található Abaújszántó. A régi mondás szerint: "Incipit in Sátor, definit in Sátor", azaz a sátoraljai Sátornál kezdődik, és a szántói Sátornál végződik a Tokaj Hegyalja. Centrális fekvése miatt a környező településekről és városokból könnyen megközelíthető.

Községünk felszíne nagyon változatos, hegyekkel, dombokkal gazdagon tarkított. Síkság csak a községen keresztül folyó Szerencs-patak árterületén, valamint a Hernád-völgyet elválasztó fennsík szolid lankáin található.
Községünkben több művelődési lehetőségre nyílik lehetőség. Rendelkezünk saját mozival, megtekinthető egy Helytörténeti gyűjtemény, és van négy templomunk. Abaújszántó rendelkezik a környéken egyedülállóan Mezőgazdasági Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolával.

Sportolásra a Sporttelepen nyílik lehetőség (futball, tenisz), ami nagyobb rendezvényeink helyszínéül is szolgál. A friss levegő, a gyönyörű táj valamint a téli síelésre nagyszerűen alkalmas Sífelvonó évről-évre egyre több turistát vonz a Sátor-hegy oldalához.

Abaújszántó arculata az elmúlt években jelentős változásokon ment át. Piacterünk teljesen átépült, új szobrokat avattunk, felépítettük a szabadtéri színpadot. Ezek mellett községünkben, és a környező településekben élőket egész évben gazdag programokkal várjuk, a zene kedvelőitől, a motorok szerelmesein át a sportolni vágyókig.
A méltán világhíres hegyaljai borvidéken, a sátoraljaújhelyi és az abaújszántói Sátor-, valamint a tokaji Kopasz-hegy által alkotott háromszögben termő szőlőkből nemes borok készülnek. Gyűjtőnevük: tokaji.

A 3-as és a 37-es főútról is könnyen elérhetjük a két út között fekvő települést. Vasútállomása is van a Szerencs - Hidasnémeti vonalon.

Irodánk az alábbi településeken lévő turisztikai szolgáltatók adatait gyűjti, így  az ott elérhető turisztikai szolgáltatásokról is kész Önnek naprakész információt adni. Keressen minket bizalommal!

Abaújszántó
Abaújvár
Arka
Baskó
Boldogkőújfalu
Boldogkőváralja
Fony
Gönc
Göncruszka
Hejce
Hernádcéce
Hernádszurdok
Hidasnémeti
Kéked
Korlát
Mogyoróska
Pányok
Regéc
Sima
Telkibánya
Tornyosnémeti
Vilmány
Vizsoly
Zsujta

Üdvözöljük Zemplénben!

Köszönjük, hogy virtuális kalandozásai közben hozzánk is benézett! Bizonyosak vagyunk benne, hogy a különlegesen szép és gazdag zempléni táj varázslatos hangulata Önt is el fogja bűvölni. Reméljük, hogy hamarosan személyesen is eljön hozzánk, és megtapasztalja az itt élő emberek szívélyességét és vendégszeretetét.

Sokszínű kínálattal örvendezteti meg a zempléni táj az ide látogató vendégeket. Vadregényes hegyei és völgyei, szemet gyönyörködtető látnivalókkal fogadják a természetjárókat. Bővelkedik a vidék történelmi és irodalmi emlékhelyekben, várai, kastélyai, egyházi épületei, még felújítás alatti állapotukban is lenyűgözőek. A Zempléni-hegység számos települését érdemes meglátogatni történelmi nevezetességei, ízletes ételei és finom borai miatt.

Zemplén a honfoglalástól kezdődően a kultúra bölcsője volt. Templomai, várfalai, kastélytermei, nemesi kúriái, de egyszerű parasztházai is a kultúrateremtő, a kultúrával élő ember kedvelt otthonai voltak az elmúlt évszázadok során. A zempléni rendezvények, fesztiválok bőségesen meríthetnek ebből az örökségből, de a történelmi falak közé idézhetik más népek alkotásait is.

 

Zempléni rendezvények

Crescendo Nyári Akadémia Tokajban

augusztus
szerda
1
2018. augusztus 1 - 13. Tokaj, több helyszínen A nemzetközi komolyzenei mesterkurzus 2018-ban augusztus 1-jétől 13-ig fog tartani, és ezúttal a 15. jubileumát ünnepli Tokajban. Komolyzenei kurzust keresel a nyárra? Mindezt kellemes, baráti környezetben, világhírű, magas kvalitású művésztanárokkal? Akkor itt a helyed, a...

Tokaj Kincsei Fesztivál 2018

augusztus
péntek
10
2018. augusztus 10 - 12. Tokaj városáról, a tokaji emberekről, a tokaji kultúráról, a tokaji értékekről, a tokaji életszemléletről és nem utolsósorban a tokaji borról szól Tokajnak, és legfőképpen az odalátogató vendégeknek a Tokaj Kincsei Fesztivál 2018 nyarán. Ismerje meg a nagyvilág Tokajt! Egy...

Tolcsvai Borfesztivál 2018

augusztus
péntek
10
2018. augusztus 10 - 12. Tolcsva, Kastélypark Ha augusztus, akkor Tolcsva, ha Tolcsva, akkor természetesen Tolcsvai Borfesztivál! Idén is megrendezésre kerül a nyár egyik legborosabb és (talán) legbulisabb fesztiválja! Augusztus elején startol, hogy aztán a gondtalan szórakozásé, a finom borok élvezetéé, és a könnyűzene...

Országos Csokoládé Fesztivál 2018

augusztus
péntek
24
Szerencs a hazai csokigyártás egyik fellegvára. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac, népművészeti vásár várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt minden korosztály megtalálja az igényes és színvonalas szórakozási lehetőséget. Rendezvény kezdete: 2018....

Kerekdomb Fesztivál 2018 Tállya

szeptember
csütörtök
13
2018. szeptember 13 - 16. Tállya templomaiban, udvarain, nemesi kúriáin, dűlőin és parasztházaiban Tarts Velünk az indiánnyárba, a Kerekdomb Fesztiválra 2018. szeptember 13-16. között a festői Tállyára! A borozni, szórakozni, színházi és irodalmi előadásokra, zenei programokra vágyókat a Tokaj-Hegyalja e festői...

Kapcsolat

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.